קבוצות תמיכה תהליכיות, המיועדות לנבגדים ונבגדות, אינטימיות ומונות 5 עד 8 משתתפים בלבד. הקבוצות הטרוגניות ומכילות גברים ונשים בגילים שונים, חילונים, דתיים, כאלו שבחרו להישאר בנישואים, כאלה שבחרו לפרק וגם רווקים. חלק מהמשתתפים חוו את גילוי הבגידה ממש בסמוך להשתתפות בקבוצה וחלקם בזמן מרוחק יותר.
ככל שהקבוצה מעורבת יותר, כך הלמידה וההבנה המעמיקה תורמות יותר לכולם. מקרים שונים מלמדים על דרכי התמודדות שונות. תובנות של אחרים – גם אם המקרה שלהם שונה – מאפשרות הסתכלות נוספת ושונה על הסיטואציה. נקודות מבט מגוונות תורמות לכל חברי וחברות הקבוצה.
המפגשים נמשכים שעתיים וחצי, כל משתתף יכול להגיע למספר מפגשים שמתאים לו, כך שבכל מפגש יש משתתפים חדשים. המשתתפים מתקשרים ביניהם גם בווטסאפ, שומרים על קשר חברי ותומכים זה בזה גם לאחר סיום המפגשים. אם יש צורך ודרישה, אנחנו נפגשים שוב. ההתמודדות המשותפת עם הבגידה, השותפות לרגשות הקשים כמו: כעס, אכזבה, כאב, חוסר אונים, עלבון וכדומה. ההכלה וההבנה שחברי וחברות הקבוצה שואבים זה מזה מסייעים להקהות את הכאב של הנבגדים והנבגדות בקבוצת התמיכה.
בתהליך הקבוצתי מספרים המשתתפים בקבוצת התמיכה על הדרך שעברו ועל הטראומה שחוו. הם מקבלים כלים להתמודד עם הכעס, הכאב, האכזבה, אובדן האמון ואובדן בן הזוג או בת הזוג (עבור מי שהחליטו לסיים את הקשר). בתהליך זה אנחנו עובדים גם על סליחה, שחרור, העלאת הביטחון העצמי והדימוי העצמי, התמקדות בריפוי והבראה.
במקרים מסויימים, לפי שיקול דעתי המקצועי (כשהדבר מתאפשר), אני מצרפת לקבוצה בוגד או בוגדת – כמובן בידיעה ובהסכמת הקבוצה. לא כל בוגד/ת מתאים/ה להצטרף לקבוצה, אלא רק כאלו שמתאימים לפי קריטריונים מסוימים שבחנתי. האינטראקציה בין הבוגד/ת לבין הנבגדים בקבוצה מאפשרת הכלה שלו/ה. המפגש ביניהם מאפשר דיונים מפרים, במהלכם שואלים המשתתפים והמשתתפות שאלות רבות זה את זה. התשובות שהם מקבלים מסייעות להם להבין קצת יותר ולקבל תשובות לשאלות רבות המתרוצצות במוחם. המפגש ביניהם מאפשר פתיחות והתקדמות נוספת בתהליך ההחלמה שלהם.
כל מפגש נפתח בשיתוף של מי שרוצה לשתף, ובהמשך מתקיימים דיונים בנושאים שונים בהם המשתתפים רוכשים כלים, תובנות, סיפורי מקרה ועוד.
המפגשים נעשים במרחב מכיל ולא שיפוטי, עם משתתפים שעברו חוויה דומה. לכן מאוד נוח לכולם לשתף את המקרה שלהם, להגיב לאחרים ולשאול שאלות.
לפני שהקבוצה מתחילה להיפגש יש לחברי ולחברות הקבוצה חשש מאוד מובן ולגיטימי, אך כבר במפגש הראשון כעבור כמה דקות כולם נפתחים ומרגישים בנוח.
זהו המקום לפרוק, להוציא ולספר דברים שהם לא העיזו לשתף אף אחד – לפעמים גם לא עם עצמם. הכאב המשותף שכולם חוו מאפשר להם לקלף עוד ועוד שכבות ולהגיע לרבדים עמוקים.
הפגישה עם נבגדים אחרים גורמת להם לחוש נורמליים ואף מאפשרת להם לצאת מהבושה שהם חשים בדרך כלל.
התמיכה האחד בשני בקבוצה מחברת את חברי וחברות הקבוצה, והם מחכים כל השבוע ליום של המפגש.
יש קבוצות בהן חשוב למשתתפים בעיקר לספר ולשמוע, ויש כאלה שבהן מעדיפים לעבוד יותר על תהליכים וכלים. המינון בין שני צרכים אלו נקבע לפי המשתתפים.
זהו תהליך דינמי מאוד וייחודי לכל קבוצה. משתתפים ומשתתפות מעידים כי קבוצת התמיכה הייתה עבורם קרש הצלה בתקופה מאוד קשה של חייהם.
הקבוצות מתקיימות במרכז, בצפון ובזום.
המפגשים בהנחיית קרן שחר אליעזר, יועצת זוגית ואישית, מומחית לשיקום אישי וזוגי לאחר בגידה.
לפרטים נוספים והצטרפות לקבוצה, חייגו: 054-4554481